Florida

PLANLÆGNING
I dag er det blevet nemt selv at planlægge og arrangere ferien via de mange online ressourcer som er tilgængelige.

Her på siden vil jeg beskrive nogle af de overvejelser jeg gør mig under planlægningen, samt beskrive nogle af de hjemmesider jeg anvender når jeg planlægger mine rejser.

USA collage

Mine ture tager som regel udgangspunkt i et besøg i en bestemt by, en bestemt seværdighed eller f.eks. en stat. Dertil kommer min interesse i fly som gør jeg besøger flyveopvisninger (airshows) og flymuseer rundt om i USA.

Når det primære formål med turen er på plads begynder jeg at kigge på hvad der ellers er i nærområdet. Dernæst kigger jeg lidt længere væk. Jeg bruger normalt Google Maps, som blandt andet giver mulighed for at søge på f.eks. museer, restauranter og hoteller i området jeg vil besøge.

Google Maps

Andre ressourcer er f.eks. de lokale turistsider/bysider og sider som Tripadvisor.

Jeg får så samlet en række steder jeg gerne vil besøge og med udgangspunkt i disse, går jeg i gang med at planlægge hvordan turen skal gennemføres:

  • Hvor skal turen starte og slutte
     
  • Hvordan kommer jeg rundt - fly, bil, tog og/eller bus
     
  • Sæsonbestemte events


Hvor skal turen starte og slutte
Det er ofte billigst og nemmest at starte og slutte ferien i samme stat/by, specielt hvis du skal køre rundt i bil, da de fleste udlejningsselskaber kræver et stort gebyr hvis lejebilen afleveres i en anden stat, en såkaldt envejsleje, så planlægger du en Road Trip på tværs af USA,  skal den ekstra udgift med i regnskabet. En anden fordel ved at anvende samme start/slut lufthavn, kan være at der måske er direkte fly fra/til Danmark.

Rundrejser - hvor du starter rejsen med at flyve til en by og hjem fra en anden - er også blevet nemmere at planlægge, da flere sider nu også giver mulighed for at tilføje forskellige rejsemål, blandt andet Momondo.

New York  
Jeg bruger også "Google Maps" til at planlægge den daglige rute når turen foregår med bil.

Det giver mulighed for at se hvor mange kilometer der er imellem de forskellige steder, og hjælper med at bestemme om jeg evt. skal dele køreturen mellem to steder op i 2 med en overnatning undervejs. Hvis det er tilfældet, forsøger jeg at finde et sted hvor der også er noget at se og/eller opleve.

"Google Maps" viser også eventuelle betalingsveje på din rute. Hvis du vil undgå betalingsveje, så kan du bede "Google Maps" om at undgå disse og vise alternative ruter.

Som du kan se her til venstre kan du udover Betalingsveje også sætte kryds i at undgå Motorveje og Færger.

Funktionen med at undgå betalingsveje er også indbygget i de fleste nye GPS' er, så hvis du ikke ønsker at bruge betalingsveje, så skal du huske at aktivere funktionen inden start. Hvis du har god tid og gerne vil se lidt mere på turen end motorveje, kan de også fravælges i din GPS.


Hvordan kommer jeg rundt - fly, bil, tog og/eller bus
USA er bilernes land, dvs. at infrastrukturen i stor udstrækning er tilpasset biltrafikken hvilket gør en Road Trip til en oplagt rejseform og alle bør opleve USA sådan, enten i bil eller på motorcykel.

Det er dog ikke altid det kan betale sig at leje bil og det kan jo også være du ikke har kørekort. Heldigvis er der også en masse muligheder for at komme rundt med tog og bus. Hvis du bare skal transporteres imellem større byer, så er bilen ofte unødvendig, og det kan være virkeligt dyrt at parkere inde i byen.
Du kan f.eks. kigge på togrejser hos Amtrak og busrejser hos Greyhound.

New York   Rigtig mange besøger New York som er en fantastisk by, men overvej alligevel at tage på en dagudflugt til en af de andre fantastiske byer som ligger få timers kørsel med tog fra New York.

Mht. de lidt længere ture kan du evt. tage en enkelt overnatning i den pågældende by.

New York - Philadelphia: ca. 1,5 time med tog.
New York - Washington DC: ca. 3,5 time med tog.
New York - Boston: ca. 4 timer med tog.
New York - Baltimore: ca. 3 timer med tog.

Det omvendte gør sig også gældende hvis du er på ferie i en af de nævnte byer.


Sæsonbestemte events
Ønsker du at overvære NFL er du selvfølgelig nødt til at besøge USA mens sæsonen er i gang. Det samme gælder andre sæsonbestemte arrangementer som Halloween osv. Når jeg planlægger ferien kigger jeg også på om der er koncerter, airshows, festivaler osv. i området.


Hotel

Trivago er et godt sted at starte, da siden laver en sammenligning over forskellige hotel bookingsider. I følge dem selv, så sammenligner de hotelpriser fra 278 bookingsider på en gang! Så brug Trivago til at sammenligne priser på de forskellige hoteller, og vælg så den bookingside du vil anvende. Hvis prisen passer, bruger jeg gerne Hotels.com eller Booking.com.

Hotels.com har et Award-system. For hver tiende overnatning får du adgang til en bonusovernatning, som er beregnet til en gennemsnitpris af dine 10 overnatninger. Disse bonusovernatninger (omsat til x antal kroner) kan du så bruge på hotels.com til enten at betale for en overnatning - hvis prisen passer - eller du kan som jeg har gjort nogle gange, booke et dyrt hotel og bruge bonusovernatningen til at reducere prisen.

Både Hotels.com (app info) og Booking.com (app info) har apps til Android og Iphone. Hotels.com har også en app til Windows Phone.

Oakland, Californien  
Ofte kan det være en god ide at bo centralt, da der her er nem adgang til byens seværdigheder, restauranter, shopping og natteliv, til gengæld er hotelpriserne her også højere end i udkanten af byen.

For at spare penge, så kig efter hoteller/moteller i udkanten af byen hvor der går tog/subway til centrum. En kort togtur frem og tilbage kan spare dig en del penge. Det er også tit dyrt at parkere inde i byerne.

Går turen f.eks til San Francisco, så overvej at bo på den modsatte side af San Francisco Bay i Oakland, da det er en del billigere end San Francisco.

Dog skal du så tage toget hver dag, men det er kun en kort tur på omkring 10-15 min.


Billeje
Når jeg lejer bil anvender jeg ofte en mægler som autoeurope.dk og rentalcars.com. Ideen med at anvende en mægler er, at de har aftaler med flere udlejningsfirmaer, og du får derfor et større udvalg samtidigt med at de normalt har alle forsikringerne med i prisen.

Læs mere om billeje her.


Nyd ferien
Når du planlægger din tur, så husk at reservere tid til også at slappe af. Det er fristende at forsøge at nå så meget som muligt, men det kan ende med en stresset tur.

Selvom man planlægger turen grundigt, så kan man dog stadigvæk overse spændende steder eller endda være heldig at falde over noget man ikke havde forventet eller planlagt.


Mere inspiration

linksiden kan du finde links til de Amerikanske staters turisthjemmesider.

På siden om de amerikanske stater, kan du se turistvideoer fra næste alle staterne.

De fleste større amerikanske byer har også deres egen turistsider.

 


 
INFOBOKS
Her kan du finde information om planlægning af din ferie til USA.
 
SENESTE OPDATERING
Denne side blev opdateret den
3/08/17.
 
ONLINE RESSOURCER

Momondo

Trivago

Hotels.com

Booking.com

Google Maps

Tripadvisor

Rentalcars.com

Autoeurope.dk

Amtrak

Greyhound