Florida

BILLEJE
Der er forskellige muligheder når man skal leje bil. Det nemmeste er, at booke i forvejen og booke online. Du kan booke direkte hos de forskellige udlejningsfirmaer som Hertz, Avis, Budget, Dollar osv., eller anvende en mægler som Autoeurope og Rentalcars.

Ideen med at anvende en mægler er, at de har aftaler med flere udlejningsfirmaer, og du får derfor et større udvalg samtidigt med at de normalt har alle forsikringerne med i prisen. Forsikringer er noget at det svære at overskue mht. bil leje, og det er derfor vigtigt at læse lejeaftalen igennem for at se hvordan man er dækket.

Enkelte rejseforsikringer dækker også elementer som f.eks. person forsikring, (personforsikring er sommetider kun for chaufføren og ikke passagererne) så sørg for at kontrollere din rejseforsikring, så du er sikker på hvordan du er dækket ind.

Når du har booket bilen ved mægleren og betaling er gennemført, så foregår resten af processen mellem dig og den valgte udlejer.

Det koster normalt ekstra hvis man er flere chauffører, og der kan være tale om ekstra betaling ved unge chauffører (under 25 år). Mht. kørekort er det normalt ikke nødvendigt at anskaffe et internationalt kørekort for at leje bil i USA - det almindelige danske kørekort er nok.  Vær i øvrigt opmærksom på, at nogle udlejningsselskaber forlanger du har haft kørekort i minimum 6 måneder. Du kan dog altid tage kontakt til udlejningsfirmaet og høre ad.

Generelt er det meget billigt at leje bil i USA, og udvalget er stort. Ofte koster det ikke meget mere at tage en lidt større bil end man egentlig har behov for. Næsten uden undtagelse, er alle udlejningsbiler udstyret med automatgear.

Mod ekstra betaling kan man få GPS med. Er der tale om en længere tur, er det billigere at smutte forbi Walmart eller lignende og købe en GPS. Jeg har tidligere medbragt min egen GPS, men nu anvender CO Pilot USA, som jeg har på min Samsung Galaxy.

Det er ofte billigst at starte og slutte ferien i samme stat/by, da de fleste udlejningsselskaber kræver et stort gebyr hvis lejebilen afleveres i en anden stat, en såkaldt envejsleje, så er det din plan skal den ekstra udgift med i regnskabet.

Dodge Avenger
En af mine lejebiler - Dodge Avenger
  

KØRSEL I USA

Er du en rutineret chauffør burde der ikke være problemer med at køre i USA. De fleste kører hensynsfuldt og der er langt imellem fartbøllerne. Enkelte steder er der flere spor end vi er vant til i DK, men det gælder ligesom derhjemme om at være opmærksom på hvornår man skal tage en afkørsel og så placere sig derefter. Der er generelt en god skiltning. Omkring de større byer kan der være voldsom trafik morgen og eftermiddag, samt ved specielle arrangementer.

Kører du på motorvej (Interstate), så er der i mange stater ved afkørsler markeret hvilke hoteller, spisesteder og benzinstationer som er i nærheden, og når man så tager afkørslen får man at vide i hvilken retning og afstand de forskellige er placeret.

I de fleste stater i USA er det tilladt at svinge til højre i et kryds, selvom der er rødt lys - medmindre der er skiltet det modsatte! - så længe man ikke generer andre bilister, cyklister og fodgængere. Det fungerer faktisk, og afvikler den højresvingende trafik fint.

Benzinprisen angives i $ pr. gallon (1 gallon svarer til 3,78541 liter. Kilde: Wikipedia).
 

BETALINGSVEJE (TOLL ROADS)
Der er en række betalingsveje i USA. De seneste år har man i flere stater, herunder Florida, været i gang med at konvertere alle betalingsanlæg til automatisk betaling (som med brobizz), og snart vil det ikke længere være muligt at betale kontant når man kører igennem. Mange anlæg er allerede automatiseret.

Systemet fungerer ved at der tages et billede af nummerpladen og regningen sendes til ejeren. Er der tale om en lejebil, så sendes regningen til udlejningsselskabet, som så trækker regningen fra ens kreditkort og de fleste  udlejningsfirmaer tager et gebyr for denne transaktion. Udlejningsfirmerne tilbyder normalt også en "brobizz" ved afhentningen af lejebilen, som man forudbetaler for et bestemt antal dage, hvilket kan betyde at du betaler for meget.

Hvis du vil undgå betalingsveje kan du normalt indstille din GPS (hvis du bruger en) til at undgå betalingsveje. Brug evt. "Google Maps" og check din rute inden. Her kan du se ruten med og uden betalingsveje. Læs mere på planlægningssiden.


 
INFOBOKS
Her er en række links til biludlejere:

Rentalcars

Autoeurope

EasyTerra

Hertz

Dollar

Avis

Thrifty
 

SENESTE OPDATERING
Denne side blev opdateret den
17/05/16.